Individuele begeleiding met PGB

Individuele begeleiding met PGB

Elke leerling is anders en heeft zijn eigen ondersteuningsbehoeften. Voor leerlingen met een stoornis of beperking, leveren wij naast onze reguliere begeleiding ook intensieve begeleiding. Deze begeleiding is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden; waaronder plannen, organiseren en concentreren, om zowel het schoolse, als het dagelijkse functioneren van de leerling te verbeteren. Hierdoor is de leerling in staat de regie over zijn functioneren in eigen hand te nemen, met als doel de zelfredzaamheid te verhogen.
Doordat Grip op leren begeleiding op maat biedt kunnen we het behandelplan helemaal toespitsen op de problematiek van deze leerling. Wij ondersteunen onder andere bij de volgende punten:

  • Het plannen van dagelijkse activiteiten
  • Problemen bij het denken, concentreren en/of waarnemen
  • Het onderhouden van sociale contacten
  • Probleemgedrag
  • Problemen met oriëntatie in tijd, plaats en persoon.

Het is van belang dat u voorafgaand aan het starten van de begeleiding een persoonsgebonden budget tot uw beschikking heeft. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient te zijn vastgesteld dat de onderzochte beperkingen van de leerling betekenen dat hij of zij matige tot zware beperkingen heeft op één of meerdere terreinen. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen bij uw gemeente.

Indien wij een inschrijving voor onze individuele begeleiding met PGB ontvangen, bespreken wij het behandeltraject altijd vooraf tijdens het intakegesprek. Indien u meer informatie wenst over onze begeleidingsmogelijkheden met PGB, neem dan vrijblijvend contact op.

Direct inschrijven

Schrijf je direct in voor een vrijblijvende kennismaking

Alle diensten

Om de continuïteit van onze begeleidingen te waarborgen kunnen wij onze individuele begeleiding ook digitaal verzorgen.

Deze begeleiding ondersteunt bij het opzetten en schrijven van onderzoeksverslagen. Wij helpen bij alle fases.

Deze begeleiding is gericht op het wegwerken van achterstanden, zodat het nieuwe schooljaar goed voorbereid kan beginnen.

De centrale eindexamens zijn voor veel leerlingen een flinke uitdaging. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk!

Door onze individuele insteek kunnen wij vrijwel iedere leerling gepaste begeleiding aanbieden, van praktijkonderwijs tot TTO.

Voor leerlingen met een stoornis of beperking, leveren wij naast onze reguliere begeleiding ook intensieve begeleiding.